Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Υποφέρω από αϋπνίες. Μπορώ να βοηθηθώ;

 

Η αυπνία μπορεί να είναι περιστασιακή ή μόνιμη. Ο χρόνος του ύπνου που χρειάζεται ο καθένας είναι σχετικός και ανάλογος διάφορων φάσεων της ζωής .Είναι σπάνιο να συναντήσεις άνθρωπο που σε κάποια φάση της ζωής να μην παραπονεθεί οτι αργεί να τον πάρει ο ύπνος,η οτι κοιμάται εύκολα αλλά ξυπνάει νωρίς το πρωί.

 

Αλλοι ξυπνούν πολλές φορές και σκέφτονται συνέχεια μικρά και ασήμαντα θέματα ή μεγάλα και σημαντικά. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η ποιότητα του ύπνου είναι κακή,ξυπνάμε κουρασμένοι και κακοδιάθετοι και η μέρα είναι μπροστά για να έρθει το επόμενο βασανιστικό βράδι.


Ο ύπνος για τους σύγχρονους αλλά και για τους παλιούς γιατρούς είναι πολύ σημαντική ένδειξη υγείας ή ασθένειας και η παρατεταμένη αυπνία πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς αναβολή.

 


Πολλές φορές μας ρωτούν οι ασθενείς. Αν πάρω κάτι για τον ύπνο μήπως το συνηθίσω και δεν μπορώ χωρίς αυτό​​​?Καταρχήν πρέπει να πούμε οτι η αυπνία είναι μια κατάσταση που χρειάζεται βοήθεια,και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σφαιρικά. Εμείς προτείνουμε μια προσωρινή βοήθεια,Τεχνικές χαλάρωσης,γιόγκα,σιάτσου,γυμναστική,υποστήριξη απο ψυχολόγο ή ψυχίατρο μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα βοηθητικές. Ενα είναι επιβεβλημένο. Πρέπει να κοιμηθούμε.
 

Σκευάσματα που μπορούν να βοηθήσουν: ANSIUM caps, συνδυασμός με βαλεριάνα,πασιφλόρα,λυκίσκο και λοιπά καθώς και το αντίστοιχο ESCOLTZIA comp σε σταγόνες. Αποτελεσματικά συνήθως σε αδυναμία έλευσης ύπνου,δηλαδή ξαπλώνω και στριφογυρνώ.
Συνδυασμός ανθοιαμάτων ΥΠΝΟΣ για τις πολλές σκέψεις,ξεκουράζει το μυαλό. Μπορούμε να το επαναλάβουμε μέσα στην νύχτα όσες φορές ξυπνήσουμε.
 

SCHUESSLER serro plus

Απομακρύνει κυρίως φοβίες και αγωνία πριν τον ύπνο.
Απο την Κινέζικη παραδοσιακή ιατρική παρασκευάσαμε τον συνδυασμό το Αφέψημα του κουκουτσιού του τζίτζιφου που ηρεμεί το πνεύμα.


Η λήψη βιταμινών Β παράλληλα με την λήψη σκευασμάτων μαγνησίου βοηθά στην μυική και νευρική χαλάρωση. Τα σκευάσματα RELAXINA,DREAMINOL,SWEET DREAMS έχουν αποδειχτεί απο πολλούς χρήστες αποτελεσματικά.

 

PHARMAGABA,NATURAL STRESS RELIEF FORMULA,TRANQUIL,MELATONINE,QUIET LIFE,L-THIANINE,GOODNIGHT,TRANQUILNITE.


Ας μην ξεχνάμε τέλος το πολύ καλό αφέψημα χαμομηλιού,το κλασσικό ποτήρι ζεστό γάλα,ή ενα ποτηράκι κρασί. Οτι χαλαρώνει τον καθένα.....

 

Τί μπορώ να κάνω για την ακμή;

 

Η ακμή είναι ενα πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τους εφήβους,και συνήθως οφείλεται σε υπερβολική έκκριση λίπους απο τους αδένες. Εμφανίζεται στο πρόσωπο και στην πλάτη.
Ο οργανισμός δεν μεταβολίζει καλά τα λίπη και τους υδατάνθρακες,η αποφυγή των οποίων μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.


Τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά,μακριά απο λιπαρές πίτσες και γλυκά,χρησιμοποιούμε κατάλληλα προιόντα για να καθαρίσουμε το δέρμα,καθώς η σωστή και επιμελής εξωτερική περιποίηση είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν θεραπευτές που ενοχοποιούν και το γάλα για την επιδείνωση του προβλήματος. Τσεκάρετε αν κάτι τέτοιο ισχύει στην περιπτωσή σας απέχοντας απο γαλακτοκομικά προιόντα και κυρίως γάλα για περίπου δυο μήνες. Οπως και αν έχει ενας πιο υγιεινός τρόπος διατροφής σαφώς θα βοηθήσει.


Το φαρμακείο μας για να βοηθήσει στο πρόβλημα αυτό προτείνει το σκεύασμα ACNE comp. Είναι ενας συνδυασμός βοτάνων σε υγρή μορφή που καθαρίζει το δέρμα. Ωφέλιμη θα αποδειχτεί και η ταυτόχρονη χορήγηση PECTINA CAPS αν συνυπάρχει και πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Πολύ καλή αποτοξινωτική φόρμουλα για τον καθαρισμό του αίματος είναι η BLACK WALNUT COMP T.M, η οποία χορηγείται εναλλάξ με την ACNE COMP.
Επιπλέον μπορεί κανείς να βοηθηθεί με την χορήγηση σκευασμάτων ψευδαργύρου και σεληνίου,είτε σε χάπια είτε σε υγρή μορφή.


Oλα τα συμπλήρωματα με βιταμίνη C.
Σύνθετα ομοιοπαθητικά σκευάσματα όπως το Gallium Heel,και το Schueesler comp1 έχουν αποδειχτεί πολύ βοηθητικά ,όταν χορηγούνται ταυτόχρονα.


Ολα τα προιόντα του εμπορίου που καθαρίζουν τον οργανισμό όπως το Sweden bitter,το Botani cleanseL-methionine,και άλλα πολλά κάτω απο την ένδειξη αποτοξίνωση μπορούν να αποδειχτούν ωφέλιμα.
Απο AYERVEDA τα σκευάσματα SKINELLE σε συνδυασμό με το LIVOMYNSEPTILIN μαζί με NEEM ,και LIV52.

 

Εχω πολύ διάβασμα .Μπορώ να πάρω κάποιο συμπλήρωμα?

 

Παραδοσιακά το βότανο που ενισχύει την μνήμη είναι το gingko biloba. Υπάρχει μεμονωμένο και περιλαμβάνεται σε πολλά συμπληρώματα. Στο φαρμακείο παρασκευάσαμε το MEMORY CAPS,to OXYGENIC comp TM,τα οποία και συστήνουμε για αυτόν τον λόγο. Επίσης μπορεί κανείς να δοκιμάσει το μίγμα ανθοιαμάτων ΜΕΛΕΤΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ αν το πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη προσήλωσης. Αλλο σκεύασμα που ξεκουράζει το μυαλό είναι το φωσφορικό άλας Kali phosphoricum Schueesler salts. Για το άγχος των εξετάσεων είναι καλή η Βetulla verucosa σε υγρή μορφή.
Η PHOSPHATIDYLSERINE ,DHA ,MEMOFORM ,COGNITEX ,LECITHIN,COGNIS,ROYAL JELLY , GOGNIUM,BRAINVIT,REFRESHALL,είναι μερικά απο τα συμπληρώματα που κυκλοφορούν και μπορεί να αποδειχτούν ωφέλιμα.

 

Έχω υψηλό ουρικό οξύ. Μπορώ να βοηθηθώ?

 

Συνήθως το υψηλό ουρικό οξύ συνοδεύεται με φλεγμονή και πόνο στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού. Είναι ένδειξη μεγάλης οξύτητας και η πρώτη προσπάθεια είναι να αλκαλοποιήσουμε τον οργανισμό.Στο φαρμακείο παρασκευάσαμε το ELIXIR 5 ΡΙΖΩΝ και το FRAXINUS comp MG.
Η δίαιτα παίζει μεγάλο ρόλο στην αντιμετώπιση του ουρικού. Αποφύγετε τις βαριές ,λιπαρές τροφές,τα καρυκεύματα,το αλκοόλ. Πολλοί θεραπευτές συστήνουν βελονισμό παράλληλα με την λήψη βοτάνων. Εαν κόψει κάποιος λάχανο,το τοποθετήσει ανάμεσα σε γάζες και το κάνει κατάπλασμα θα ωφεληθεί ιδιαίτερα.


Το ALCALA-N απο τα έτοιμα σκευάσματα έχει την ικανότητα της αλλαγής του pH του οργανισμού. Eπίσης το σκεύασμα BASOMED. Για την αντιμετώπιση της φλεγμονής και του πόνου στην οξεία φάση μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κλασσικά παυσίπονα βότανα που περιλαμβάνονται στο ALGIE caps ή στο ANTIFLAM caps.


SHUESSLER SALTS 3.Συνδυασμός βιοχημικών αλάτων και ομοιοπαθητικής. Αλκαλοποιητική και παυσίπονη δράση.
Θα ωφεληθεί κανείς πολύ αν κάνει ποδόλουτρο με βότανα σε ζεστό νερό μια με δυο φορές την εβδομάδα. Επίσης τα έμπλαστρα που απομακρύνουν τις τοξίνες τύπου BIOHEEL κάνουν καλή δουλειά.

 

Υποφέρω από γαστρίτιδα. Τί μπορώ να κάνω;

 

Η γαστρίτιδα είναι μια φλεγμονή του στομάχου που συχνά αποδίδεται σε διαιτητικούς παράγοντες. Βιαστικά και λάθος γεύματα,ερεθιστικές ουσίες όπως οινόπνευμα και νικοτίνη ενδεχομένως να επηρεάζουν την κατάσταση. Το στρες γενικά ευθύνεται κατα πολύ. Τα συμπτώματα συνήθως είναι κάψιμο στο στομάχι,πόνος στην κοιλιακή χώρα,παλινδρόμηση της τροφής(γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η γαστρίτιδα μπορεί να συνοδεύεται απο δυσπεψία.


Η πρόταση μας για την γαστρίτιδα είναι το σκεύασμα ULCERA comp,ειδικά οταν η κατάσταση επιδεινώνεται απο συναισθηματικούς παράγοντες. Αν υπάρχει υπεροξύτητα,πολλές φορές βοηθείται απο τον συνδυασμό SHUESSLER 4.H Kινέζικη συνταγή για τα παγωμένα άκρα έχει δώσει καλά αποτελέσματα. To MAGENPFLEGE,ALSAREX,NUTRASEC είναι πρόταση απο τα έτοιμα σκευάσματα.


Στην πατρίδα μας υπάρχει ενα μοναδικό δέντρο σε ολόκληρο τον κόσμο ,η μαστίχα Χίου. Μία απο τις εξαιρετικές της ιδιότητες είναι η αντιμετώπιση του elicobacter .pylori ,που ενδέχεται να ευθύνεται για την γαστρίτιδα. Ενα κουταλάκι μαστίχα μέσα σε μισό ποτήρι νερό απο βραδίς καταναλώνεται την επομένη το πρωί νηστικός. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει θεαματική βελτίωση.
Μην ξεχνάτε οτι πόνοι στο στομάχι χρήζουν περαιτέρω ιατρικής εξέτασης. προκειμένου να αποκλειστούν παθολογικές αιτίες.

 

 Τί μπορώ να κάνω για τη δυσπεψία?

 

Γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να χωνέψει την τροφή του?

Οι τροφές είναι πιο επεξεργασμένες,έχουν περισσότερα λιπαρά,τρώμε πιο πολύ,τρώμε λάθος τρόφιμα,τρώμε μια φορά μεγάλη ποσότητα,η συμβαίνουν όλα αυτά σε συνδυασμό με την δυσκολία να “χωνέψουμε”καταστάσεις?


Οπως και αν έχει η δυσπεψία μαζί με τον τυμπανισμό είναι ενα απο τα συχνότερα προβλήματα που αναφέρουν οι πελάτες μας. Καταρχήν θυμηθείτε οτι η πικρή γεύση που τείνει όλο και περισσότερο να αποφεύγει ο σημερινός άνθρωπος διευκολύνει την πέψη. Ετσι τροφές και βότανα πικρά θα βοηθήσουν. Γλυκές και λιπαρές τροφές πρέπει να αποφεύγονται καθώς και μεγάλα γεύματα.
 

Αν η δυσπεψία ακολουθεί την κατανάλωση τροφής τα σκευάσματα που προτείνουμε είναι το CARUM CARVI comp,τα ολιγοστοιχεία Zn,Ni,Co,το σκεύασμα Γη,η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΚΥΡΙΩΝ,Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΥΡΙΩΝ.
Απο τα έτοιμα σκευάσματα τα DIGESTIVE ENZYMES ,FLAT BELLY,ULTIMATE ENZYMES,ADULT'S PROBIOTIC,GASEX,OJUS,SUPER DIGESTIVE ENZYMES WITH PROBIOTICS,CENTARIUM.
 

Αν η δυσπεψία οφείλεται κυρίως σε ψυχογενή αίτια θα βοηθηθεί περισσότερο με τις Κινέζικες συνταγές ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΥΡΙΩΝ και ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΚΥΡΙΩΝ καθώς και με το COLITΕ comp. Αυτό που επιπλέον γνωρίζουμε είναι οτι το άγχος καταναλώνει συντομότερα τα πεπτικά ένζυμα και τα προβιοτικά,οπότε η λήψη τους μπορεί να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση.

 

Έσπασα το πόδι μου. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει?

 

Αν σπάσατε το πόδι σας,και σας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες,για ταχύτερη αποκατάσταση προτείνουμε το σκεύασμα μας EQUISETUM caps,σε συνδυασμό με μια σειρά απο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα symphytum.Και τα δύο βοηθούν πολύ.

 

Έχω λιποθυμικές τάσεις. Τί μπορώ να κάνω?

 

Η λιποθυμική τάση οφείλεται σε περιστασιακή έλλειψη οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Χαμηλή πίεση,υπερβολικό στρες,κακός αερισμός του χώρου,συναισθηματική διαταραχή είναι πιθανές αιτίες.

Γενικά η υπόταση δείχνει άνθρωπο με χαμηλή ενέργεια γενικότερα.Αφού εξετάσετε το θέμα με ιατρική παρακολούθηση,και δεν εντοπίσετε οργανική αιτία,μπορείτε να δοκιμάσετε το σκεύασμα HYPOTENSION καθώς και το RESCUE REMEDY αν η συνήθης αιτία είναι ψυχοσωματική.
 

Ενα ποτηράκι κρασί πότε πότε είναι καλό.Η γύρη είναι ενα πολύ τονωτικό σκεύασμα που θα βοηθήσει ιδιαίτερα,ο χυμός απο φρέσκο καρότο και παντζάρι το ίδιο.
 

 

 Τα μάτια μου είναι συχνά κόκκινα και πονάνε. Υπάρχει κάτι για την περίπτωση μου;

 

 Καταρχήν να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο. Μπορεί να υποφέρετε απο επιπεφυκίτιδα που είναι μια μόλυνση των ματιών,οπότε θα χρειαστείτε συγκεκριμένη θεραπεία. Αν το φαινόμενο γνωρίζετε οτι οφείλεται στην έλλειψη δακρύων μπορείτε πέραν των κολλυρίων τα οποία κυκλοφορούν με υαλουρονικό οξύ, που συγκρατεί την υγρασία να δοκιμάσετε τα φυτικά προιόντα OCULOHEEL, FITOSTILL,TEARS AGAIN.

Πολλοί άνθρωποι έχουν βοηθηθεί απο τις παραδοσιακές καταπληκτικές κομπρέσες με χαμομήλι. Φροντίστε να προμηθευτείτε βιολογικό χαμομήλι.Πολύ καλό το χαμομήλι του ΚΟΡΡΕ.


Θα βοηθηθείτε πιθανά απο την λήψη σκευασμάτων που αφορούν ειδικά τα μάτια,όπως τα EYEVIT,VISIONACE PLUS,LUTEIN LYCOPENE CAROTEN COMPLEX,SUPER ZEAXANTHINE WITH LUTEIN,BILBERRY EXTRACT.


Επίσης η συνταγή GOU QI ZI-JU HUA ΚΑΙ ΕΞΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΡΕΜΑΝΙΑ , η τρίτη συνταγή του νεφρού που απευθύνεται σε όλα γενικά τα οφθαλμικά προβλήματα,προσφέρει ανακούφιση.
 

 

Έχω έλλειψη ασβεστίου. Μπορώ να κάνω κάτι?

 

Το ασβέστιο είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το ανθρώπινο σώμα Είναι απαραίτητο,συχνά υπάρχει έλλειψη,και χωρίς αυτό ούτε κόκαλα ούτε δόντια ούτε κύτταρα αναπτύσσονται σωστά.


Υπάρχει επίσης σχέση ανάμεσα στο ασβέστιο και στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού. Το πρόβλημα βρίσκεται στην απορρόφηση του ασβεστίου μέσω σκευασμάτων .Πολλοί θεραπευτές θεωρούν οτι λίγη ποσότητα τελικά αποδίδεται στην κυκλοφορία.Ο VOGEL διάσημος φυτοθεραπευτής συνιστά να φτιάξουμε το δικό μας βιολογικό και ευαπορρόφητο ασβέστιο. Σε κάθε κιλό ξυνολάχανο προσθέτουμε μισό κουταλάκι απο το κέλυφος αυγών που το έχουμε κάνει σκόνη.Αν καταναλώνουμε καθημερινά μια μικρή ποσότητα απο το βάζο δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το ασβέστιο μας. Για τους τεμπέληδες ή πολυάσχολους υπάρχει το έτοιμο σκεύασμα του Dr.Vogel URTICALCIN και στην δικιά μας σειρά το SHUESSLER 5.Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολιγοστοιχεία ασβεστίου σε υγρή μορφή. Ευκολότερα απορροφώνται τα σκευάσματα του τύπου food όπου το ασβέστιο βρίσκεται υπο μορφήν τροφής.Το βότανο πολυκόμπι είναι καλή πηγή ασβεστίου.Ο δολομίτης είναι ενα ορυκτό που κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπερέχει σε απορρόφηση.


CALCIUM BIOLOGIC,CALCIUM SYNOMED.

 

Τί να κάνω για τη φλεβίτιδα?

 

Κάνεις μπάνια,φοράς κάλτσες για την φλεβίτιδα,χάνεις κιλά,γυμνάζεσαι.

Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις κομπρέσες με βότανα σε μορφή βάμματος και να τα πιείς ταυτόχρονα. Τα σκευάσματα μας VENUS1,VENUS 2 σε υγρή μορφή και οι κάψουλες IPOCASTANO μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση.
Ετοιμα σκευάσματα AESCULAFORCE,FLEVITAL,VENOKIT,RUSCOVEN,VENOTONE,NATTO NKCP.
Σκευάσματα που περιέχουν μαγνήσιο και η βιταμίνη C θα βοηθήσουν καθώς και τα δύο δυναμώνουν τα τοιχώματα των φλεβών και ενισχύουν τον τόνο,δηλαδή γυρνάει το αίμα πίσω πιο εύκολα.

 


Υποφέρω από κυστίτιδες. Τί μπορώ να κάνω?

 

Καταρχήν πρέπει σε κάθε υποτροπή της νόσου να ελέγχετε τον παθογόνο παράγοντα.υπάρχει δηλαδή μικρόβιο στα ούρα ή οχι.. Μετά την μικροβιολογική ανάλυση να λάβετε την αντίστοιχη θεραπεία. Στα μεσοδιαστήματα ιδιαίτερα ωφέλιμη έχει αποδειχτεί η κατανάλωση προιόντων με cranberry,CRANMAX- CRANBERRY,,CRANBERRY WITH VITAMINE C &ACIDOPHILUS,CRANBERRY POWER.


Κατα την διάρκεια του παροξυσμού ωφέλιμη είναι η κατανάλωση του σκευάσματος UVA-URSI VOGEL και UVA URSI compT.M.σκέυασμα του φαρμακείου.


Οι επαναλαμβανόμενες υποτροπές δείχνουν μια πτώση του ανοσοποιητικού,την οποία καλό είναι να την αντιμετωπίσουμε.
Το σκεύασμα μας TABEBUJA compT.M. έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό.σε περιπτώσεις αδύναμου ανοσοποιητικού. Επίσης ενδείκνυται η χρήση προβιοτικών.


IMMUNE PROTECT WITH PARACTIN,IMMUNOMIX,,GARLICFORCE,,URINARY TRCT TAKE CARE,ZINK+VITAMINE C,,IMMUNGLYCAN,IMMUNCOMPLEX. είναι έτοιμα σκευάσματα του εμπορίου που ανεβάζουν το ανοσοποιητικό.
Καλό φυσικό αντιβιοτικό είναι και το εκχύλισμα σπόρων γκρεηπφρουτ.


Ενα σκεύασμα που επίσης προτείνεται κατα την διάρκεια της κυστίτιδας είναι η D-MANNOSE,ενας πολυσακχαρίτης που "ξεπλένει" τους ουρητήρες και παρασύρει τα μικρόβια.


Στην Κινέζικη ιατρική υπάρχει η φόρμουλα WU LING SAN η οποία χορηγείται για τον ίδιο λόγο.
Απο την Αyurveda συστήνεται το σκεύασμα CYSTONE σε συνδυασμό με το RENALKA, ή ALKA5 μαζί με EXTRAMMUNE.
Απαραίτητη είναι η κατανάλωση άφθονου νερού στο οποίο έχουμε διαλύσει λίγη μαγειρική σόδα.

 

 

Έχω υψηλή χοληστερίνη. Μπορώ να κάνω κάτι?

 


Η προέλευση και οι αποδεκτές τιμές της λίγο διαφέρουν.Μπορεί να οφείλεται σε κακή διατροφή ,πλούσια σε λιπαρά,οπότε μια δίαιτα θα βοηθήσει. Υπάρχουν γιατροί και θεραπευτές που δίνουν μεγάλη σημασία στην ασκητική δίαιτα και άλλοι λιγότερη. Η μεγαλύτερη κατανάλωση φυτικών ινών έχει αποδειχτεί ωφέλιμη για πολλούς λόγους,ένας εκ των οποίων είναι και ο έλεγχος της χοληστερίνης.

APPLE PECTINE caps.


Για υψηλή χοληστερόλη συστήνουμε σκευάσματα που αποτοξινώνουν το συκώτι ,καθώς εκεί γίνεται η μεγαλύτερη παραγωγή της.

 

CHOLLAREST,CHOLESTEROLUM.PHYLLANTHUS.

 

Για την ιδιοπαθή ή κληρονομική ή αγχώδη χοληστερίνη συστήνουμε το σκεύασμα MENOCHOLLEST CAPS,που μπορεί να χρησιμοποιήσετε παράλληλα ή εναλλακτικά με τα παραπάνω.


Αν οι τιμές της λεγόμενης “κακής” χοληστερίνης LDL είναι υψηλές ,τότε θα βοηθήσουν αντιοξειδωτικά σκευάσματα,όπως βιταμίνη Ε, ρεσβερατρόλη.
 

Αν έχετε πρόβλημα με την ομοκυστείνη,μια πρωτείνη που δείχνει εναν παράγοντα επικινδυνότητας για καρδιοπάθεια, υπάρχουν τα HOMOCYSTEINE MODULATORS.ANTI-HOMOKYSTEINE 900, CHOLECARB σε συνδυασμό με LIVOMYN,ή ABANA μαζί με ARJUNIN απο την Αγιουρβέδα. Τα σκευάσματα με Ω-3 έχουν αποδειχτεί ωφέλιμα σε συνδυασμό με τα ανωτέρω. Επίσης η κατανάλωση λεκιθίνης είναι πολύ βοηθητική.


Αν χρησιμοποιείτε στατίνες ,κλασσικά φάρμακα για την αντιμετώπιση της χοληστερίνης, είναι πιθανόν να χρειάζεστε συμπλήρωμα Q10 καθώς αυτά καταναλώνουν πολλή κυτταρική ενέργεια.

 

 

Υποφέρω από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.  Μπορώ να βοηθηθώ?

 


Συνήθη συμπτώματα της υπερπλασίας είναι η συχνή και επώδυνη ούρηση,η δυσκολία στο άδειασμα της κύστης,πιθανοί πόνοι στην μέση. Η διόγκωση πιθανόν να οφείλεται σε έλλειψη ψευδαργύρου και σε διατροφή πλούσια σε ζωικές πρωτείνες.


Σκευάσματα του φαρμακείου που μπορεί να βοηθήσουν: SABAL COMP T.M,WU PI SAN,ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΕΡΟΥ.

Ετοιμα σκευάσματα για τον ίδιο λόγο: DIPOSEG,PROSTASAN,SAW PALMETTO,PROSTATE 5LX,PROSTEX,PROSTATE SUPPORT,ULTRA NATURAL PROSTATE FORMULA,PROSTEEZ & HIMPLASIA απο την Αyurveda , συμπληρώματα με βιταμίνηΕ,ψευδάργυρο,λυκοπένιο,σελήνιο είναι βοηθητικά. Πολύ σημαντική για την λειτουργία του προστάτη και η γύρη.

 

 

Έχω αναιμία. Μπορώ να βοηθηθώ?

 

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες και συνήθως εκδηλώνεται σαν κόπωση,σαν δύσπνοια,σαν αδυναμία συγκέντρωσης,σαν τριχόπτωση,Μια εξέταση αίματος μπορεί να μας την διαπιστώσει. Συχνά εμφανίζεται σε γυναίκες με βαριές έμμηνες ρύσεις.


Σκευάσματα που προτείνονται για την αντιμετωπισή της είναι τα URTICA COMP T,M,TAMARIX COMP M.G., SHUESSLER ANAIMIA,ιστικά άλατα. ΟΛΙΓΟΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ.
 

Ετοιμα σκευάσματα: FEROGLOBIN,HAEMOVIT,FLORADIX,BIO FERRUM+COMBUCHA.
Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι τα πράσινα λαχανικά,τα αυγά,το κρέας.
Συμπληρώματα βιταμίνης Β και C είναι χρήσιμα.

 


Ανοιξιάτικη αλλεργία. Τί κάνω?

 

Δοκιμάστε το σκεύασμα HISTO PLUS απο άλατα shuessler και ομοιοπαθητική ισταμίνη.Η κατανάλωση τσουκνίδας σε κάποιες περιπτώσεις έχει δώσει καλά αποτελέσματα. Συνδυάστε την με gallium ,ενα βότανο που αποτοξινώνει το λεμφικό,σε σταγόνες.

Απο την Κινέζικη παραδοσιακή ιατρική ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΔΡΑΚΟΣ ,προληπτικά και ΤΟ ΑΦΕΨΗΜΑ ΕΦΕΔΡΑΣ στην οξεία φάση έχουν αποδειχτεί πολύ βοηθητικά.

Ο πετασίτης είναι ενα βότανο που παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις αλλεργίες στο σκέυασμα BUTTERBUR ALLERGY SOFTGEL.H χρήση βιταμίνης C &QUERCETIN για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρείται προφυλακτική. Τα σκευάσματα LUFFA Dr,VOGEL,LUFFA Heel,POLLENA,HISTAMINE TAKE CARE, μπορεί να βοηθήσουν.


Γενικά αποτοξίνωση λεμφικού και τόνωση του ανοσοποιητικού είναι δυο παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψιν.

 


Έχω διαρκή ανησυχία, δυσκολεύομαι να ηρεμήσω. Τί να κάνω;

 

Εκτός απο υπομονή ασκήσεις χαλάρωσης,τεχνικές διαλογισμού,μασαζ. Απο βότανα προτείνουμε τον συνδυασμό TILIA TOMENTOSA COMP όταν το άγχος έχει και σωματικές ενοχλήσεις,ενδεχομένως ταχυκαρδία,σφίξιμο στο στομάχι,μυική ένταση.Πολύ καλά συνδυάζεται σε αυτή την περίπτωση με βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μαγνήσιο,που και τα δυο είναι θύματα του στρες.


Ενας συνδυασμός πετυχημένος είναι και το SCHUESSLER ANXIETY που συνδυάζει ιστικά άλατα και ομοιοπαθητικά.
Τα ανθοιάματα ΗΡΕΜΙΑ έχουν αποδειχτεί βοηθητικά. Επίσης ο συνδυασμός των ολιγοστοιχείων SOLUMINAIS ANTISTRESS. Η RHODIOLA, L-THIANINE,NEUROTONE,AVENAFORCE,PHYTOSED,SEDAHYP,PHYTONERSAN, ExStessO-3,SUPERSTRESS ADVANTAGE,QUIET LIFE,NEUROFORTE,SEDIVITAX,NATURAL STRESS RELEASE FORMULA ,MEGASTRESS,ULTRASTRESS, είναι κάποιοι απο τους έτοιμους συνδυασμούς που κυκλοφορούν και έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους στην διαχείρηση της ανησυχίας. BECAMIN,STRESS CARE σε συνδυασμό με το βότανο TAGARA είναι δυο προτάσεις απο την ΑYURVEDA.
Ολες οι συνταγές της Κινέζικης Παραδοσιακής ιατρικής που αναφέρονται στην καρδιά ανακουφίζουν την ανησυχία.

 

 

Έχω πάθει ψύξη. Μπορώ να κάνω κάτι?

 

 

Βέβαια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα που παρασκευάσαμε για αυτόν ειδικά τον λόγο ,και είναι η κρέμα ACONITUM και ταυτόχρονα να πάρετε απο το στόμα είτε μερικές κάψουλες απο το ίδιο ομοιοπαθητικό ή το ALGIE CAPS.Η ψύξη θέλει ζέστη επομένως φροντίστε να κρατήσετε το συγκεκριμένο σημείο ζεστό,είτε με χρήση θερμοφόρας είτε με ζεστές κομπρέσες.

 

 

Το παιδί μου θα πάει στον παιδικό σταθμό για πρώτη φορά. Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να μην αρρωσταίνει συχνά;

 

 

Καταρχήν δεν ξέρετε αν θα χρειαστείτε βοήθεια. Μπορεί το παιδί σας να έχει ενα άριστο ανοσοποιητικό που να είναι απρόσβλητο απο ιούς και μικρόβια. Εκεί μπορεί να χρειαστεί να προβληματιστείτε κιόλας. Το φυσιολογικό είναι το παιδάκι να χτισει το ανοσοποιητικό του σιγά σιγά.

 

Σε περίπτωση που αρρωστήσει το παιδί ,όπως συνιστούν οι παιδίατροι,το κρατάμε στο σπίτι. Ξεκουράζεται,τρώει ελαφρύ φαγητό άν πεινάει,η οικονομία του οργανισμού απαιτεί λίγη τροφή,για αυτό μην το πιέζετε .Αποφύγετε το γάλα και δώστε φρέσκο χυμό αν το επιθυμεί. Χορηγούμε αντιπυρετικά για πυρετό πάνω απο 38,50 .Αν περάσει το τριήμερο χωρίς να υποχωρήσει η κατάσταση επιβάλλεται να το δεί ο παιδίατρος.


Ερχόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε την περίπτωση που το παιδί αρρωσταίνει πολύ συχνά και χρειάζεται να πάρει πολλές αντιβιώσεις. Εκεί θυμηθείτε να δώσετε παράλληλα παιδικά φιλικά βακτήρια CHILDREN'S PROBIOTICS για να αποφύγετε την στοματίτιδα ή τις διάρροιες ή γενικά την διαταραχή της ισορροπίας των ωφέλιμων βακτηριδίων.


Προληπτικά μπορείτε να του δώσετε λίγες σταγόνες TABEBUJA COMP. WELLKID,WINKID,KINDERVITAL,IMMUNOMIX SIROP,GRINTUSS SIROP,NATURAMIX AMP,PROPOL2EMF SCIROPPO.